Belsőépítész

Nem feltétlen kell belsőépítésznek lennünk ahhoz, hogy belássuk, lakásunk helyiségeinek hangulatát nagymértékben befolyásolja a színek kombinációja. Nézzük meg a legnagyobb felületeket, a falakat. Ha falfestésre adjuk fejünket, nem kell túl borsos összegre gondolnunk, viszont a változás, ami az új színeknek köszönhetően létrejön, szív melengető látványt eredményez. Egy dologba érdemes viszont belegondolni, mielőtt a mutatványt megkíséreljük, érdemes úgy színt választani, hogy egyéniségünket tükrözze. Ha visszahúzódó természetünk van és a hűvös eleganciát kedveljük, érdemes a tartózkodó, hideg színárnyalatokra egy pillantást vetni. Viszont nem fogunk mellényúlni egy kellemes meleg színnel sem, főleg ez téli estéken varázsol otthonos, örömteli érzést a lakásba. A festésnek van még egy pozitív tulajdonsága. A kiválasztott szín képes arra, hogy az adott helyiséget kisebbnek vagy épp tágasabbnak lássuk.

2. Merész variációk

Napjainkban a premodern építészet egyre nagyobb népszerűségnek örvend, melynek alapelve az, hogy bátran merjünk megújulni. A belsőépítész egy igényes egyveleget alkot, így a látvány azt tükrözi, hogy lakásunk változatos, de mégis divatos. Nagyon sok lakásban megtalálhatóak egész régi bútorok, melyek a letűnt korok stílusirányzataira voltak jellemzők (kanapék, székek és asztalok). A még kiválóan használható antik kanapé nagyon jól tud mutatni egy modern bauhaus székkel.
Azt tartsuk szem előtt, hogy a stílusok és korszakok kombinációja semmit sem fog rontani a hangulaton, éppen, hogy jobbá tesz azt. Ha sokféle színű és mintájú bútorokat, párnákat, szőnyegeket teszünk egymás közelébe, kellemes meleg hatással és textúrával ruházzák fel otthonunkat.

3. Ízléses vintage

Biztosan mindenkinek ott lebeg a lelki szemei előtt az, amikor a nagymama korán reggel kimegy a piacra, hogy időben be tudjon vásárolni a vasárnapi ebédre valónak. Abban az időben még fontott kosárban cipelték az árut. A régi korokból ezek az eszközök nem csak magát a hangulatot hozzák vissza ami akkor volt, még a tárolásban is nagy segítségünkre van. Sokkal jobban kedveljük azokat a konyhákat, ahol nem káosz szerűen vannak az edények tárolva, hanem ízlésesen eldugva, de mégis kézhez állnak. Sokféle fonott kosarat vásárolhatunk a különböző lakberendezési üzletekben, más-más formában és színben valamint méretben, viszonylat olcsón. Ha ilyen fonott kosaras ötlet szembe jön, arra nehéz nemet mondani, az egyik elképzelés jobb lesz mint a másik. Majdnem hogy végtelen lehetőség áll rendelkezésünkre, ugyanis ez a korszak újra nagy népszerűségnek örvend.

Read more