A minőségi fotó eladja az ingatlant

De milyen is a minőségi fotó? Mikre kell figyelni?

Nem lehet elégszer elmondani, „egy kép többet mondd minden szónál”, hangzik a jellegzetes reklámszöveg, ami az ingatlanhirdetésekre is épp úgy igaz.

A lehetséges vásárlók, illetve érdeklődők az első benyomásukat a fotók alapján kapják, és ennek alapján választanak az ígéretes lakások közül, ennek ellenére mégis csapnivaló képek szerepelnek az ingatlanhirdetésekben. Ebben az írásban össze szedtük, mikre érdemes odafigyelni:

Azért kell megfelelő minőségű fotókkal ellátnunk az ingatlanhirdetésünket, mert a böngészők érdeklődését eleve a kép kelti fel. Sok esetben elkerülik azokat a fotókat, melyekhez nincs csatolva fotó, vagy ami még rosszabb, egy egy balul sült fotó miatt meg is riadhatnak a látogatók. Lakáseladáskor milliós tétel forog kockán.

Nem árt, ha mobiltelefonos és pici digitális fényképezőgéppel készített fotók helyett profi fotóst hívunk, aki tisztában van azzal, milyen szögből, milyen fényviszonyok mellett érdemes fotózni, hogy lakásunk kívánatosnak tűnjön, és legelőnyösebb legyen a leendő vásárló számára. Amennyiben ingatlanirodán keresztül hirdetjük ingatlanunkat, az értékesítők többsége felajánlja, hogy saját géppel készít pár fotót. Ezzel nem árt elővigyázatosnak lenni. Ha úgy látjuk, hogy érdeklődőként nem fogna meg a hirdetésünk, inkább vegyük saját kézbe a dolgokat. Ha erre nem szeretnénk külön áldozni, meg lehet, hogy baráti körünkben is találni fogunk egy hobbifotóst aki szívességből csinál nekünk pár ígéretes fotót!

Fontos a rend és a letisztultság

Alapvető dolognak tűnik, de a rengeteg hirdetést böngészve sokaknak nem az: Mielőtt lefényképeznénk eladásra kínált ingatlanunkat, rakjunk rendet a lakásban. Pakoljunk el gondosan minden apróságot a szem elől, ami elvonhatja a figyelmet az ingatlanról. Ez vonatkozik a személyes tárgyakra, fotókra, plüssállatokra egyaránt. Ezekből a lehető legkevesebb maradjon elől. Fontos a személytelenítés. Minél semlegesebb a lakás, annál kevésbé tükrözi azt, ki lakik benne. Az érdeklődők annál jobban tudnak azonosulni vele, annál jobban tudják magukénak a lakást. Épp ezért emberek semmiképp se legyenek a fotón!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük